Blog van onze aanjager Gerjo – #02 Start van de Insperience

19 oktober 2019 - Algemeen

Het is zaterdag en is inmiddels dag 3 van de #50europerweek Insperience. En het is inderdaad een bewustzijn traject, zoals ik niet had kunnen denken. Ik heb nu al zoveel respect en bewondering voor alle mensen die dit dag in dag uit moeten doen.

Het begint met inzicht krijgen in de kosten van dingen: hoeveel kost een boterham (8 cent)? Een havermoutpap in de ochtend, een soepje in de middag met een eitje en de kosten van het diner lopen makkelijk op. Lichte schaamte dat ik mezelf toch een wijntje gun in de avond (65 cent), maar ik zeg ook tegen mezelf dat ik, waar het kan, ook wil genieten van het leven.

7 euro per dag.. De eerste twee dagen alleen met eten en drinken er 2 euro binnen gebleven. Dat is te weinig om te sparen voor een bezoek aan de kapper. Of als er iets kapot gaat dat je moet vernieuwen.

Wat is het dan mooi dat de Quiet community een gratis bezoek aan de kapper aanbiedt. Ik kan me moeilijk voorstellen hoe het moet zijn om je hiervoor aan te melden.. Feit blijft dat als je je dit zelf gunt en de schaamte voorbij durft te gaan. Het bestaat dankzij sponsors en Quiet.

Dus ik besef dat het nog anders moet. Op zoek gegaan naar een app waarin alle aanbiedingen van supermarkten op een rij staan. Om te kijken wat slim is om te eten. En soms meer maken met minder ingrediënten en dan nog een prakkie bewaren voor de dag of week erna. Je merkt al snel dat gezond of duurzaam voedsel duur of zelfs te duur is.

Ik stuur dit naar Arnold en vraag hem als schuldoverwinnaar hier eens op te reageren. Zijn woorden:
De bewustwording die Gerjo meemaakt in deze Insperience is het meest waardevol in zijn eerste drie dagen. Natuurlijk mag iets extra in de vorm van een wijntje. Schaamte hoeft hierbij niet. Ook wat er overblijft na een dag is weinig, maar ook dat is bewustwording. Ik respecteer het traject wat Gerjo is ingegaan en wens hem nog meer inzichten.

Dit is een verhaal dat onderdeel is van ‘Samen lawaai maken tegen armoede’: http://bit.ly/lawaaitegenarmoede.


Gerjo Schepers
Aanjager Financieel Fit Rijk van Nijmegen
gerjo.schepers@financieelfit-rijkvannijmegen.nl