Blog van onze aanjager Gerjo – #04 Eerste week van mijn Insperience

26 oktober 2019 - Algemeen

En dan zit de eerste week van mijn Insperience erop. Je bent veel bezig met geld: “wat kost iets? Wil ik dat nu wel uitgeven? Goh, dat zou ik wel willen, maar dat kan ik niet betalen.”
In die week hoor ik ook verhalen van mensen die dit jaren hebben moeten meemaken. Ik vind het weer hartverscheurend en het maakt ook dat ik denk “waarom doe ik dit?!” De interesse van de helden van Financieel Fit, de schuldenoverwinnaars en van andere mensen in hoe het gaat, houden me echter op de been en motiveren me om door te gaan. Het zorgt ervoor dat de twijfel omslaat in strijdbaarheid: ik wil me samen met heel veel andere bevlogen mensen inzetten dat armoede wordt verzacht en verminderd! Zo dat is eruit..

Het heeft me doen beseffen dat ik met minder wil rondkomen en wat ik hierdoor spaar ten goede wil laten komen van initiatieven die mensen in armoede steunen. Dat een kind op zwemles kan of kan ontbijten voor het naar school gaan. Dat iemand een fiets krijgt om te bewegen, zich hierdoor beter voelt en makkelijker boodschappen doen of ergens op visite kan gaan.
Ik hoop met heel mijn hart dat jij als inwoner van Nijmegen die het goed heeft (nog meer) je (iets) meer bewust bent geworden van de armoede in de stad. Ruim 13.000 gezinnen en 4.000 kinderen leven met financiële zorgen! En jij kunt het verschil maken: meld je aan als vrijwilliger, doneer spullen die je toch niet meer gebruikt of doneer simpelweg euro’s!

Dit is een verhaal dat onderdeel is van ‘Samen lawaai maken tegen armoede’: http://bit.ly/lawaaitegenarmoede.


Gerjo Schepers
Aanjager Financieel Fit Rijk van Nijmegen
gerjo.schepers@financieelfit-rijkvannijmegen.nl