Samen lawaai maken tegen armoede in Nijmegen!

In oktober wordt wereldwijd een vuist gemaakt tegen armoede. Er is steeds meer aandacht voor het thema en dat is nodig; in Nijmegen leven 12.800 huishoudens met kans op armoede. Het aandeel huishoudens dat langdurig in armoede leeft, neemt toe blijkt uit onderzoek van NIBUD.

In Nijmegen maken we van 10 oktober t/m 31 oktober samen lawaai tegen armoede.

We gaan mensen uit Nijmegen bewust maken van de armoede in de stad, wat er nu al gedaan wordt om dit te helpen verzachten en wat er nog nodig is om dit nog beter te doen.

Insperience
Eén van de manieren waarop we dat gaan doen is iedereen uit te nodigen voor een ‘Insperience’; probeer eens een week (of twee weken) rond te komen van 50 euro (per week).
“We horen geregeld van mensen die we helpen dat zij moeten leven van 50 euro per week om bijvoorbeeld uit de schulden te komen en te blijven. Om goed te begrijpen wat zij doormaken is deze insperience bedacht”, zeggen initiatiefnemers van samen lawaai maken tegen armoede.

Ook gezinnen van deelnemers kunnen meedoen; voor elk gezinslid is er 15 euro per week extra te besteden. Het is geen vetpot als je je realiseert wat daar allemaal van betaald moet worden: boodschappen, reiskosten, de kapper, een uitje met het gezin, een cadeau voor een verjaardag.

De Insperience wordt echt een uitdaging voor de deelnemers, maar het valt natuurlijk in het niet bij alle mensen voor wie dit de dagelijkse realiteit is. Wij denken dat het goed is om deze uitdaging met elkaar aan te gaan. Zo kunnen wij beter begrijpen in welke situatie de mensen zitten die we helpen en zo ook nog betere hulpverlening bieden.

De Insperience gaat op 17 oktober van start. Kijk voor meer informatie over de Insperience en een uitleg over de regels.

Social media
Deze acties kunnen gevolgd worden op social media. Zo is er een centraal Facebookevement (zie http://bit.ly/lawaaitegenarmoede) en wordt op Twitter en Instagram de hashtag #lawaaitegenarmoede gebruikt om alle initiatieven, feiten en ander nieuws te bundelen.

Meer informatie
Wil je meer informatie, meedoen en/of ondersteunen? Stuur dan een e-mail naar meedoen@financieelfit-rijkvannijmegen.nl.