Week van het geld 2020

5 februari 2020 - Algemeen

In de week van 23 tot en met 27 maart viert de ‘Week van het geld’ haar tiende verjaardag. Het thema van dit jaar is: ‘Goed omgaan met geld is goud waard!’.

Wat is de Week van het geld?
Als kinderen al jong leren omgaan met geld, hebben ze als volwassenen minder kans op geldproblemen. Om scholen en ouders te helpen bij de financiële educatie van kinderen, organiseert Wijzer in geldzaken ieder jaar de landelijke ‘Week van het geld’. In deze week geven onder andere medewerkers van banken en verzekeraars gastlessen en workshops en/of kunnen scholen met gratis lespakketten aan de slag.
Bent u docent of ouder en wilt u ook graag met uw leerlingen of kinderen aan de slag met het thema geld?

Aanbod van geldlessen Rijk van Nijmegen
We hebben vanuit Financieel Fit Rijk van Nijmegen financiële educatie hoog op de agenda staan. Daarom willen we in de week van het geld scholieren,  studenten én hun ouders in het Rijk van Nijmegen gastlessen geven en informeren, zodat iedereen meer te weten kan komen over goed omgaan met geld, geldzaken en geldproblemen.
De ambitie is om zoveel mogelijk leerlingen in het Rijk van Nijmegen op school en met hun ouders in gesprek te laten gaan over geld, niet alleen in deze week maar door het hele jaar heen.

Aanmelden voor een gastles kan door een mailtje te sturen naar meedoen@financieelfit-rijkvannijmegen.nl.
Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in op www.weekvanhetgeld.nl of www.bankvoordeklas.nl.